یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

کليد روحاني توييتر را باز مي‌کند؟

توييتر لايت

سه شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵:۰۰


در حالي که به دليل تجربه‌هاي پيشين در برخورد با شبکه‌هاي اجتماعي، مردم نگران دائمي شدن فيلتر اينستاگرام و تلگرام بودند، اما با دستور رئيس‌جمهوري رفع فيلتر اتفاق افتاد؛ حسن روحاني باز هم درباره باز شدن شبکه‌هايي که در دولت‌هاي قبلي فيلتر شده بودند گفت: کليد دولت يازدهم نتوانست آن را باز کند، اما اميدواريم کليد دولت دوازدهم بتواند اين کار را بکند.

وايمکس نيوز- رئيس‌جمهوري شب گذشته در برنامه‌اي تلويزيوني به محدوديت‌هاي ايجادشده براي فضاي مجازي اشاره کرده و در توضيح اين موضوع که چرا با وجود تاکيد بر اينکه دست وزير روي دکمه فيلترينگ نمي‌رود، اين اتفاق افتاد، گفت: اگر اين فضا براي چند روزي محدود شد برخي در اذهانشان اين بود که اين بهانه‌اي بوده است که اين فضا را براي هميشه ببنديم، اما اين گونه نيست. هر چيزي ممکن است در يک مقطعي به دليل اضطرار انجام شود، اما مهم اين است که دائمي نشود. البته که بايد از اخلاق و ايمان مردم هم در اين زمينه حفاظت شود.

وي در پاسخ به پرسشي در زمينه محدوديت‌هاي اعمال‌شده در فضاي مجازي و شبکه‌هاي اجتماعي مانند توييتر از سويي و استفاده اکثر مسوولان از اين فضا از سوي ديگر و تناقض اين وضعيت اظهار کرد: اشکال شما به نظر من اشکال واردي است و ما در حد توانمان در دستگاه مجريه تلاش خود را انجام داده‌ايم که اين فضا براي مردم بازتر باشد.

روحاني در ادامه با بيان اينکه برخي از اين فضاها قبل از دولت يازدهم بسته شد، افزود: کليد دولت يازدهم  نتوانست آن را باز کند، اما اميدواريم کليد دولت دوازدهم بتواند اين کار را بکند. البته شما مي‌دانيد که دولت يازدهم و دوازدهم چه رنج‌هايي براي اين فضاي آزاد و حفظ آن براي مردم کشيده است. انشاللـه همه مسوولان با همکاري يکديگر هم اين آزادي را تضمين مي‌کنيم، هم اينکه نگراني مردم در زمينه اخلاق و فرهنگ جامعه و نسل جوان مرتفع شود.

وعده آزادي و عدم محدوديت در فضاي مجازي همواره يکي از درخواست‌هاي مردم بوده است و حسن روحاني هم در اولين دوره رياست جمهوري خود و نيز در زمان تبليغات براي آغاز دومين دوره، همواره به‌ آن تاکيد داشت. اينکه قرار نيست مانند دولت‌هاي قبلي شبکه‌هاي اجتماعي فيلتر شوند و فيلتر بمانند.

شايد انتخاب يک وزير جوان براي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات يکي از مهم‌ترين گام‌ها براي تحقق وعده‌هاي رئيس‌جمهوري باشد. کمااينکه محمدجواد آذري جهرمي هم از ابتداي نشستن بر مسند وزارت بر لزوم آزادي در فضاي مجازي تاکيد داشته و ايستادگي در برابر فناوري و پيشرفت در اين عرصه را منطقي نمي‌داند.

اگر چه فيلترينگ شبکه‌هاي اجتماعي از فيس‌بوک و توييتر و پيام‌رسان‌هايي مانند وايبر و وي‌چت براي مدتي در کشور مرسوم شده و با فيلتر شدن تلگرام و اينستاگرام انتظار مي‌رفت اين شبکه اجتماعي و پيام‌رسان هم به سرنوشت پيشينيان خود دچار شوند، با رفع فيلتر آن‌ها که اتفاقا عده زيادي مخالفت خود را نسبت به اين کار اعلام کردند، يکي از بزرگترين تفاوت‌ها آشکار شد؛ اينکه اگرچه رئيس‌جمهوري وعده داده دست وزير ارتباطات روي دکمه فيلترينگ نرود، اما اگر بنا به مقتضيات زمان و فضاي جامعه براي مدتي اين اتفاق افتاده، دائمي نخواهد بود.

صرف نظر از اينکه وعده‌هاي جوان‌ترين وزير کابينه براي تحقق آزادي در فضاي مجازي چه اندازه به بار بنشيند، همين‌که مانند وزراي پيشين ارتباطات و فناوري اطلاعات، اين حوزه را لوکس و صرفا محدود به سرگرمي‌ نمي‌داند و مانند آنها معتقد نيست سرعت‌هاي 128 کيلوبيتي براي مردم کافي است، جاي اميدواري دارد. البته در نهايت همان‌طور که همواره گفته شده، تصميم براي ايجاد فيلترينگ در حوزه اختيارات وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيست و کارگروه تعيين مصاديق مجرمانه که اعضاي حقيقي و حقوقي دارد و وزارت ارتباطات هم تنها عضوي از اين کارگروه است، درباره آن تصميم مي‌گيرد.

منبع: ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو